• Abarth 124 Spider

    Abarth 124 Spider

  • Abarth 595

    Abarth 595

Abarth dealer

AutoWinkel is dé Abarth dealer van het Groene Hart. In onze showrooms in Woerden, Alphen aan den Rijn en Waddinxveen (Gouda) hebben wij diverse Abarth modellen tentoongesteld. Abarth is een Italiaans merk met een rijke geschiedenis. Je kunt bij ons terecht voor een nieuwe Abarth, Abarth occasions of onderhoud aan je Abarth.

Abarth occasions

We hebben altijd diverse Abarth occasions op voorraad. Omdat wij officieel Abarth dealer zijn kennen wij de auto's als geen ander. Zo kom je niet voor onaangename verassingen te staan. Onze Abarth occasions worden standaard afgeleverd met 12 maanden garantie.

Bekijk onze Abarth occasions

Abarth garage

Onze gecertificeerde Abarth monteurs kennen jouw Abarth als geen ander. We streven er altijd naar het onderhoud zo kosten efficient mogelijk uit te voeren. Voor reparaties gebruiken wij in overleg waar mogelijk gebruikte onderdelen. Plan via onderstaande button een werkplaatsafspraak in.

Plan een werkplaatsafspraak

Over Abarth

De bekendste Abarth modellen zijn de Abarth 124 Spider (2016 edition) en de Abarth 595 en 695 in diverse uitvoeringen. Regelmatig brengt Abarth speciale gelimiteerde edities op de markt.

 

Abarth filosofie

Abarth auto’s moeten hanteerbare, sterk presterende en krachtige auto’s zijn, maar vooral klein en "gevaarlijk", net als de Schorpioen in het logo. De "afgeleiden" behaalden in elke competitie successen, en Karl Abarth schreef veel records op zijn naam. In de jaren 50 van de 20e eeuw en tijdens de jaren 60 bleef het merk Abarth een naam opbouwen als synoniem voor sport, tuning en prestaties, en het veranderde de wereld van de sportauto.

Abarth geschiedenis

"Één racer, één kampioen"

Karl Abarth werd gevraagd een ziek geworden piloot te vervangen, en behaalde de snelste tijd tijdens de eerste oefeningen. De andere piloten beweerden dat hij met de auto had geknoeid, en daarom veranderde Karl van auto. Tijdens de tweede oefenritten behaalde hij weer de pole met een nog snellere tijd.

Van de eerste races naar tuning

Na een carrière als racer en motorfietser stichtte Karl Abarth samen met Guido Scagliarini in 1949 Abarth & C. Hun eerste auto was de 204 A Roadster, gebaseerd op de FIAT 1100. Hij won direct het 1100 Sport Championship en de Formula 2. Behalve wedstrijden rijden, produceerde het bedrijf ook tuningkits, die de prestaties, het vermogen en de snelheid van standaard auto's opvoerden.

Na enkele jaren tijd telde Abarth & C. 375 medewerkers en produceerden ze ongeveer 300.000 uitlaatsystemen per jaar.

Het ontstaan van een legende

De legende ontstond door een uitdaging, met Karl Abarth als hoofdrolspeler. De jonge Karl was nog geen 11 jaar oud, toen hij het houten stuurwiel van zijn scooter bedekte met een lederen riem om sneller te zijn en de oudere kinderen uit de buurt te verslaan. Die ervaring maakt deel uit van het DNA van Karl Abarth. Hij kon de verleiding van het racen niet weerstaan, en werd gedreven naar nieuwe uitdagingen en nieuwe records.

Abarth vandaag

Het merk Abarth heeft nog altijd zijn unieke DNA, en is een synoniem voor prestaties, fantastisch rijplezier en sportieve aantrekkingskracht. Het verhaal van de Schorpioen gaat door, neemt nieuwe uitdagingen aan, creëert unieke auto's, en geeft geweldige emoties aan iedereen die de eer heeft ermee te rijden.

Naar de contactpagina