Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio: puur Alfa Romeo DNA

Geplaats op: 17/08/2015

Eind juni presenteerde Alfa Romeo de nieuwe Giulia in de top-of-the-range Quadrifoglio-uitvoering. Deze auto zal begin december te bestellen zijn.

Puur Alfa Romeo DNA

De Alfa Romeo Giulia vertegenwoordigt de comeback van de echte Alfa Romeo. Daarom heeft Alfa Romeo er voor gekozen om meteen de Quadrifoglio versie te presenteren. De Giulia Quadrifoglio is de uitdrukking van puur Alfa Romeo DNA: geavanceerde technologie uit eigen huis, dynamiek en rijplezier, efficiëntie en licht gewicht, Italiaanse stijl en het aparte, onmiskenbare Alfa karakter. Alles wat Alfa Romeo in het verleden zo beroemd heeft gemaakt. 

Geavanceerde technologie uit eigen huis

Een team van 100 ontwerpers en technici hebben de Alfa Romeo Giulia in het diepste geheim ontwikkeld. Hun doel was een nieuwe auto ontwikkelen, met puur Alfa Romeo DNA. De volledig nieuwe 6-cilinder turbobenzinemotor is bijvoorbeeld helemaal aan de Quadrifoglio gewijd. Niet gebaseerd op een bestaande motor en ontwikkeld door de beste: een team technici dat eerder bij Ferrari werkte. Naast de motor is ook het uitlaatsysteem speciaal ontwikkeld voor de Giulia. De uitlaat past een bypass-systeem toe met pneumatische klep met 4 uitgangen bij het eindstuk. Daardoor bepaalt u zelf met welke ‘sound’ u in de auto rijdt. 

Dynamiek en rijplezier

Achterwielaandrijving, nieuwe stabiliteitssytemen en een DNA-keuzeschakelaar dat meer systemen beheerd dan de Alfa modellen tot nu toe. De Giulia heeft alles in zich voor de ideale dynamiek en ultiem rijplezier. Een optimale wegligging in de bochten, geen conflict tussen responsiviteit en stabiliteit op de elk type ondergrond, zelfs bij hoge snelheden en van 0 naar 100 in 3,9 seconden. Het Alfa Romeo gevoel wordt versterkt door de ‘sound’ van de Giulia Quadrifoglio. 

Efficiëntie en lichtgewicht

Om de Quadrifoglio de beste gewicht/vermogensverhouding te geven, zijn de buitengewone prestaties van de motor gecombineerd met toepassing van ultralichte materialen in alle onderdelen van het voertuig, waaronder:

  • Aluminium; gebruikt voor de motor en veel carrosseriedelen, zoals voor- en achterportieren en spatborden), de remmen en de wielophanging en de voorste dwarsbalk van de crash box 
  • Een composietmateriaal van aluminium en kunststof voor de achterste dwarsdrager
  • Carbon voor motorkap, dak en aandrijfas, voorste splitter voor de actieve aerodynamica, achterste spoiler, aerodynamische bodemplaat achter.

Services

Bij een exclusieve auto als de Giulia Quadrifoglio hoort ook een exclusieve service. Er komt daarom een compleet pakket diensten en toegewijde services beschikbaar, waaronder:

  • Een Callcenter dat 24/7 bereikbaar is
  • Een garantie-uitbreiding 
  • Een valetservice voor het gewone onderhoud met afhalen en aflevering van de auto op het door de klant gekozen adres en een vervangende auto
  • Pechhulp 24/7 met Pick-up & Go service

Kleuren

Bij de lancering is de Alfa Romeo Quadrifoglio te bestellen in de volgende kleuren: 

  • 2 roodtinten: het nieuwe Alfa Rood  en een nieuwe drielaagse rode Competizione lak
  • Een nieuwe drielaagse witte ‘Mineral White’ lak
  • 4 metallic kleuren: 1 zwart, 2 zilvertinten, 1 donkerblauw

Blijf op de hoogte en volg ons op Facebook!