Autowinkel presenteert: de vernieuwde Fiat 500

Geplaats op: 04/07/2015

Op de dag geboortedag van de Fiat 500, presenteren wij u de vernieuwde Fiat 500. De nieuwe Fiat 500 zet het succesverhaal voort met een vernieuwd design, een nieuw interieur, hoogwaardige technologie en nog meer mogelijkheden om te individualiseren. De iconische Fiat 500 biedt meer rijplezier, is toonaangevend op het gebied van veiligheid en staat garant voor efficiënte verbruikscijfers. De nieuwe 500 staat vanaf september bij Autowinkel in de showroom.

4 juli is een bijzondere dag voor Fiat. Het is de geboortedag van de originele 500, een van de meest iconische auto's ooit en het symbool van massamobilisatie in Italië, waarvan wereldwijd circa 3,8 miljoen stuks zijn verkocht. Vijftig jaar na de lancering van de 500 in 1957 besloot Fiat naar deze erfenis terug te grijpen. En met resultaat: de ‘reïncarnatie' van de Fiat 500 in 2007 was direct een succes. Acht jaar en 1,5 miljoen verkochte auto's verder draagt hij het stokje over aan zijn opvolger: de nieuwe Fiat 500.

De nieuwe Fiat 500 - ontworpen door het legendarische Centro Stile Fiat - is onmiskenbaar. Hij heeft een vernieuwd in- en exterieurdesign, zit boordevol technologie en biedt veel meer keuze. Hij valt op door zijn nieuwe koplampen met LED-dagrijverlichting, markante achterlichtunits, vernieuwde dashboard en hoogwaardige materialen. Tevens is de 500 leverbaar in nieuwe exterieurkleuren.

Onmiskenbaar design

Ondanks de exterieurwijzigingen blijft de 500 trouw aan het originele, Italiaanse design. Het exterieur bevat alle karakteristieke elementen van de voorloper uit de jaren vijftig en combineert dat met de technologie van nu.
De opvallendste referentie aan het verleden zijn de ronde koplampen. De dimlichten zijn in deze bovenste lichtunits geïntegreerd, terwijl het grootlicht, de LED-dagrijverlichting en de knipperlichten in de lager geplaatste lichtunits zijn opgenomen. De onderste grille is nu voorzien van een driedimensionaal ontwerp, met verchroomde details bij de Lounge-versie. De achterzijde valt op door de vernieuwde lichtunits die meer dan ooit verwijzen naar die van de originele Fiat 500. De achteruitrijverlichting en mistachterlicht zijn separaat in de achterbumper verwerkt. Tevens hebben de 15 en 16" lichtmetalen wielen een nieuw design.

Stijlvol en hightech interieur

Het interieur van de Fiat 500 is compleet vernieuwd. In het midden van het dashboard is het 5" beeldscherm van het Uconnect infotainmentsysteem gemonteerd. Bij de Lounge-uitvoering betreft het een touchscreen. Ondanks het hightech-karakter is het interieur onmiskenbaar Fiat 500.


De kwalitatief hoogwaardige en speelse sfeer aan boord wordt versterkt door de nieuwe, verchroomde accenten die een harmonieus geheel vormen. De hooggeplaatste versnellingspook is uitgevoerd in chroom of glanzend zwart, afhankelijk van de uitvoering. De verchroomde deurgrepen zijn opnieuw een verwijzing naar de klassieke 500.

Altijd verbonden met UconnectTM

Het grote beeldscherm van het Uconnect- infotainmentsysteem trekt direct de aandacht. Het scherm is geplaatst tussen de ventilatieroosters. Bij het uitrustingsniveau Pop is het systeem uitgerust met radio, zes speakers, bediening via het stuurwiel, AUX- en USB-aansluiting en Bluetooth. De nieuwe Fiat 500 Lounge is standaard uitgerust met het Uconnect 5" Radio Live met touchscreen. Het infotainmentsysteem biedt vele functies, waaronder Bluetooth, spraakbediening en vijf jaar gratis Uconnect LIVE met diverse muziekmogelijkheden naast de FM/AM-radio. De bestuurder kan mobiele apparaten verbinden via de AUX- en USB-aansluiting en draadloos via Bluetooth. Uconnect leest bovendien smsjes voor van verbonden smartphones door middel van ‘text to speech'.

De uitgebreide en kosteloze services van Uconnect LIVE maken hun debuut in de nieuwe Fiat 500. De Uconnect LIVE-app is verkrijgbaar in de Apple Store en de Google Play Store. Zodra de smartphone met de app verbonden is aan het Uconnect-systeem, zijn talloze functies van de telefoon te bedienen via de touchscreen. Bestaande smartphone-apps zijn aangepast om voor zo min mogelijk afleiding te zorgen tijdens het rijden.

Efficiënte motoren

Fiat levert de nieuwe 500 met nog efficiëntere motoren dan de vorige generatie. Ze voldoen allemaal aan de Euro 6-emissienorm. De 500 is leverbaar met keuze uit drie benzinemotoren. De TwinAir Turbo 80 pk benzinemotor is gekoppeld aan een handbediende versnellingsbak of een gerobotiseerde Dualogic-transmissie.

Veiligheid en comfortabel rijplezier

De nieuwe Fiat 500 is ontworpen om te voldoen aan de hoogste standaarden en hij behoort tot de veiligste auto's in het segment.Tevens bezit de nieuwe 500 talloze dynamische en comfortabele eigenschappen die het comfort en het rijplezier naar een nog hoger niveau tillen. De nieuwe voorwielophanging is een McPherson-configuratie en achter is gekozen voor een semi-onafhankelijke ophanging met torsie-as. De wielophanging is gebaseerd op een ontwerp van Magneti Marelli en is doorontwikkeld voor de nieuwe Fiat 500, om zo optimale wegligging en rijcomfort van hoge klasse te garanderen.