9
HomeFiat ProfessionalNieuwsFiat Ducato heeft nieuwe 9-traps automaat

Fiat Ducato heeft nieuwe 9-traps automaat 2 oktober 2019

Fiat Ducato heeft nieuwe 9-traps automaat

Fiat introduceert de nieuwe 9-traps automaat welke de gerobotiseerde versnellingsbak in de Ducato vervangt. Tevens is de nieuwe automaat nu ook de lichtste in zijn klasse. Met de nieuwe transmissie wordt de meest ontspannen en comfortabele rijervaring gegarandeerd. Daarnaast is de automaat zeer betrouwbaar en heeft ‘ie een lange levensduur. Doordat de 9-traps transmissie is uitgerust met de nieuwste generatie koppelomvormer wordt er optimaal gebruik gemaakt van de koppelkarakteristiek van de motor.

De versnellingsbak is leverbaar op de 140, 160 en 180 pk dieselmotor. Een handgeschakelde Ducato is verkrijgbaar vanaf €19.650. De nieuwe 9-traps automatische versnellingsbak is verkrijgbaar vanaf €27.050 (L1H1 3.0t 140 pk, ex BTW/ ex BPM).

Speciale Autostick-stand
De automaat van de Ducato heeft twee bedieningsstanden: De Drive stand (D-stand) en de Autostick-stand. In de D-stand worden de versnellingen volautomatisch geschakeld, rekening houdend met rijsnelheid, belasting en helling. Als de Ducato in meer uitdagende omstandigheden terecht komt, bijvoorbeeld op steile hellingen, dan kan de speciale stand geactiveerd worden. In deze stand kan een lagere versnelling vastgehouden worden om meer koppel te genereren zonder dat de motor oververhit raakt.

Motoren
De motoren die leverbaar zijn voor de Ducato zijn allen Euro 6D turbomotoren uit het MultiJet 2-gamma. De krachtige 2.3-liter motoren zijn uitgerust met een variabele turbocompressor voor soepeler rijgedrag. De motoren beschikken daarnaast over een nieuw elektronisch aangestuurde turbo. Vooral in lage toerentallen bevordert dit de souplesse van de motor, waardoor de Ducato een lager brandstofverbruik hanteert.

Motorenaanbod:

 • 3-liter MultiJet 2. 120 pk bij 2.750 toeren. Maximumkoppel van 320 Nm bij 1.400 toeren.
 • 3-liter MultiJet 2. 140 pk bij 3.500 toeren. Maximumkoppel van 350 Nm bij 1.400 toeren.
 • 3-liter MultiJet 2. 160 pk bij 3.500 toeren. Maximumkoppel van 500 Nm bij 1.500 toeren.
 • 3-liter MultiJet 2. 180 pk bij 3.500 toeren. Maximumkoppel van 400/ 450 Nm.

Naast bovenstaande opties is er ook nog een Natural Power-variant met een 3.0-liter groengas/CNG-motor. Deze motor beschikt over 136 pk bij 2.730 toeren, het maximumkoppel  is 350 Nm bij 1.500 toeren. Fiat Professional vervult de voortrekkersrol op het gebied van motoren voor alternatieve brandstof. De Groengas/CNG variant is verkrijgbaar in de Ducato 140 Natural Power, wat tevens het vlaggenschip is binnen dat gamma. Het Groengas assortiment wordt verder aangevuld met de Fiorino en Dòblo.

Ecopack
Standaard wordt de Ducato geleverd met een EcoPack. Dit pakket draagt niet alleen bij aan het milieu maar ook aan nog lagere totale bedrijfskosten. De inhoud van het technische en milieubesparende pakket:

 • Start&Stop systeem
 • Slimme dynamo
 • Elektronisch gestuurde brandstofpomp voor een grotere brandstofzuinigheid
 • ECO-schakelaar om zo zuinig mogelijk te rijden

Rijassistentie- en infotainmentsystemen
De Ducato biedt naast de nieuwste techniek en motoren ook de meest moderne rijhulpsystemen voor de veiligheid. Wat de Ducato te bieden heeft:

 • Dodehoekbewaking
 • Detectie van kruisend verkeer achter de auto
 • Noodstopregeling
 • Waarschuwingssysteem bij het onbedoeld verlaten van de rijbaan
 • Verkeersbordherkenning
 • Grootlichtherkenning
 • Regen- en lichtsensoren
 • Bandenspanningsbewaking

Een extra mogelijkheid in de Ducato is de ‘Engine Idle Preset’. Indien er extra elektrische apparatuur geïnstalleerd is maakt deze optie het mogelijk om automatisch het toerental van de motor te verhogen om zo de apparatuur te kunnen laten funcioneren.
De LED-verlichting in de laadruimte en aan de buitenrand is een andere nieuwe voorziening. Langs de buitenrand is de maximale lichtsterkte 40 lux en in het midden van de laadruimte is deze sterkte 70 lux.

Infotainment
Het infotainmentsysteem heeft een 7-inch touchscreen met USB-poort en DAB-tuner. Tevens is het systeem voorzien van Apple CarPlay-integratie en ondersteunt ook Android AutoTM. Het navigatiesysteem biedt de mogelijkheid om de afmetingen van het voertuig inclusief eventueel accessoires te specificeren. Hiermee kunnen te smalle doorgangen en andere wegen worden vermeden.

HomeFiat ProfessionalNieuwsFiat Ducato heeft nieuwe 9-traps automaat