9
HomeFiat ProfessionalNieuwsFiat Ducato vernieuwd en elektrische variant komt in 2020

Fiat Ducato vernieuwd en elektrische variant komt in 2020 4 juli 2019

De Ducato is populair door zijn technische kenmerken waaronder de laadvermogens, laadvolumes en asbelastingen. De bestelwagen met voorwielaandrijving is hiermee best in class.

Ducato vernieuwd
De Fiat Ducato is vernieuwd. De motoren van de Ducato zijn efficiënter, milieuvriendelijker en krachtiger dan ooit én voldoen allemaal aan de Euro 6D emmissiestandaard. Er zijn diverse keuzemogelijkheden voor alternatieve brandstoffen om rekening te houden met het milieu. Zo zorgt de EcoPack op de Ducato voor energie- en brandstofbesparing. De bestelwagen is ook voor het eerst verkrijgbaar met een elektronisch geregelde negentraps automatisch transmissie. Omdat de Ducato over de lichtste automaat in zijn klasse beschikt, biedt de wagen garantie voor maximale betrouwbaarheid en duurzaamheid. Daarnaast onderscheidt hij zich door zijn rijcomfort onder alle omstandigheden. Een ruim aanbod aan rijassistentie- en infotainmentsystemen zorgt er verder voor dat de wagen helemaal klaar is voor de toekomst. De vernieuwde Ducato komt na de zomer op de markt. Er is keuze tussen vier dieselsterktes met respectievelijk 120, 140, 160 en 180 pk. De CNG versie beschikt over een 3.0 literblok met 140 pk.

Elektrische Ducato
Volgend jaar verwacht Fiat de volledig elektrische variant van de Ducato te presenteren. Deze elektrische Ducato is een aanvulling op het al aanwezige aanbod van Ducato’s met alternatieve brandstoffen (Ducato Natural Power-groengas / CNG- versies). Momenteel werkt Fiat samen met klanten via een innovatief proefproject oftewel een ‘mobility solution’. Hierbij denken klanten proactief mee hoe de elektrische maatoplossingen niet ten koste gaan van het laadvermogen en de prestaties van de bestelwagen.

Varianten
De elektrische Ducato zal in zes verschillende lengtes en drie verschillende hoogtes leverbaar zijn. De laadruimtes variëren tussen 10 en 17 kuub. De actieradius is 220 of 360km, afhankelijk van het batterijpakket. In een half uur tijd kun je 100 km aan range bijladen en de bestelwagen heeft een topsnelheid van 100 km/h.

HomeFiat ProfessionalNieuwsFiat Ducato vernieuwd en elektrische variant komt in 2020