9
HomeFiatNieuwsNieuwe uitvoering Fiat 500 City Cross

Nieuwe uitvoering Fiat 500 City Cross 10 december 2018

Fiat 500X City Cross nu beschikbaar met nieuwe 1.3 viercilinder, automatische DCT versnellingsbak en 150 pk. 

 

Fiat breidt de 500X-reeks uit met de nieuwe 150 pk sterke 1.3 viercilinder motor en DCT automaat met dubbele koppeling. Dit gebeurt na de eerder succesvol geïntroduceerde nieuwe Fiat 500X met nieuwe 1 liter driecilindermotor. Eind van het jaar staat deze City Cross uitvoering als Opening Edition bij de vestigingen van Autowinkel. Fiat 500 city cross

Voordelen ten opzichte van Urban-versie

De City Cross Opening Edition biedt in veel opzichten letterlijk meer dan de Urban-versie, want deze is standaard nog rijker uitgerust. Bijvoorbeeld met middenarmsteun voor, automatische airconditioning, dubbele laadvloer achter, elektrisch verstelbare lendensteun van de bestuurdersstoel, in hoogte verstelbare bijrijdersstoel, mistlampen met bochtverlichting en een regen- en lichtsensor.

Innovatieve Firefly-turbomotoren

De nieuwe Fiat 500X is het eerste Europese Fiat-model waarin de innovatieve serie drie- en viercilinder turbobenzinemotoren wordt toegepast. Deze bieden klanten het juiste compromis tussen de rijprestaties van benzinemotoren en de zuinigheid van dieselmotoren. De nieuwe krachtbronnen zijn 20% stiller dan de beste turbodiesels en 20% zuiniger dan de vorige generatie benzinemotoren.

Deze nieuwe Firefly-turbomotoren zijn uitgerust met een benzinepartikelfilter (GPF) en voldoen aan de strenge emissienorm Euro 6/D. Ze zijn gedurende meer dan 75.000 uur aan virtuele tests onderworpen en hebben ruim 60.000 uur op de proefbank gedraaid onder omstandigheden die met de praktijk vergelijkbaar zijn. Daarnaast hebben ze bij testritten over de hele wereld vijf miljoen kilometer afgelegd om hun betrouwbaarheid en levensduur op de weg te beproeven.

Nieuwe rijassistentiesystemen

Behalve een originele styling, rijke uitrusting en hoog comfortniveau biedt de nieuwe 500X ook de modernste technologie op het gebied van rijassistentie en connectiviteit om het rijden nog aangenamer en veiliger te maken.

Zo is de 500X City Cross Opening Edition onder andere standaard uitgerust met Lane Assist, regen- en lichtsensor, mistlampen met bochtverlichting, Keyless Entry & Go, elektronische stabiliteitscontrole en twee nieuwe systemen: Traffic Sign Recognition en Speed Advisor. Het eerste herkent en ‘leest’ verkeersborden en geeft deze als pictogram weer in het instrumentenpaneel, terwijl het tweede de bestuurder in staat stelt om de rijsnelheid met een simpele klik aan de afgelezen snelheidslimiet aan te passen om snelheidsovertredingen te voorkomen.

Lane Assist is een waarschuwingssysteem voor het onbedoeld verlaten van de rijbaan. Als optionele uitrusting zijn onder meer leverbaar Blind Spot Alert, dat constant de dode hoek aan de zijkant van de auto bewaakt, Safety Distance Manager (ACC), een geavanceerde vorm van cruise control waarbij de rijsnelheid van de auto wordt aangepast aan het overige verkeer en de afstand tot een voorligger, en de autonome noodremfunctie Autonomous Emergency Brake.

State-of-the-art connectiviteit

State-of-the-art connectiviteit dankzij Uconnect LIVE met 7-inch HD-touchscreen, integratie van Apple CarPlay en ondersteuning van Android AutoTM. De nieuwe 500X heeft standaard een Uconnect LIVE-infotainmentsysteem dat met een 7-inch HD-touchscreen, integratie van Apple CarPlay en ondersteuning van Android Auto de nieuwste oplossingen biedt op het gebied van connectiviteit en infotainment.

Kom de Fiat 500 City Cross bewonderen bij een van onze Autowinkel vestigingen. We vertellen er graag meer over!

HomeFiatNieuwsNieuwe uitvoering Fiat 500 City Cross