9
HomeJeepNieuwsDit is de nieuwe, volledig elektrische Jeep Wagoneer S

Dit is de nieuwe, volledig elektrische Jeep Wagoneer S 3 juni 2024

Een volledig elektrische Jeep, we zagen het eerder al bij de Jeep Avenger. Maar nu is de opvolger in zicht. Deze SUV heeft maar liefst 600 pk en bereikt 100 kilometer per uur in een rap tempo van 3,5 seconden. De nieuwe Jeep Wagoneer S verschijnt naar verwachting vanaf 2026 in onze showroom.

Optimale tractie en snelle laadtijd
Veel pk’s en een grote actieradius? Met de Wagoneer S kan het. De accu levert een rijbereik van ongeveer 480 kilometer. Dat zijn lange afstanden vol rijplezier. We moeten hierbij wel vermelden dat dit de technische gegevens betreft van het Amerikaanse model. In 2026 verschijnt de Jeep in Nederland, maar technische gegevens van die versie laten nog even op zich wachten. Bij AutoWinkel houden we je uiteraard op de hoogte van updates omtrent de nieuwe Wagoneer S.

Het Selec-Terrain®-systeem van deze Jeep biedt de optimale tractie onder alle omstandigheden. Het syteem biedt vijf standen: Auto, Sport, Eco, Snow en Sand. We hoeven je vast niet te vertellen waar elke modus voor staat, al zijn we wel benieuwd waar je ‘Sand’ voor gaat gebruiken. Ook is dit model de meest aerodynamisch gevormde jeep tot nu toe. Dus, snelle accelaratie en veel rijcomfort. Hoe zit het dan met de laadtijd van deze volledig elektrische SUV? Net als de nul-tot-honderd-tijd, gaat het opladen ook erg vlot: de Wagoneer S is uitgerust met een batterijpakket van 400 volt en 100 kWh. De batterij is in slechts 23 minuten van 20% naar 80% op te laden.

Design en veiligheid
De Jeep Wagoneer S heeft een mooi gestroomlijnd uiterlijk. De nieuw ontworpen grille met zeven sleuven en iconische verlichting aan de voorkant, geven de Jeep een onderscheidende look. Het aerodynamische design van de carrosserie kenmerkt zich door de schuine plaatsing en ronde vormen van de motorkap en de voorruit, voor optimale aerodynamica en efficiëntie bij hoge snelheden. Ook dragen de aflopende daklijn en de achterspoiler bij aan zowel functionaliteit en stijl.

Wat betreft het interieur weten we dat deze Jeep vol zit met technische snufjes en displays. De nieuwe Wagoneer S bevat standaard meer dan 170 veiligheidsvoorzieningen, zoals Active Driving Assist, Intersection Collision Assist, Drowsy Driver Detection, Traffic Sign Recognition en Surround View-camera. Hij beschikt over een 12,3 inch infotainmentscherm, een instrumentarium en een 10,25 inch display voor de bestuurder. De focus ligt op het dashboard met een vleugelvorm, waarin de display oogt alsof het over de gehele breedte doorloopt. Het dashboard is afgewerkt met wijnrode stiksels en strakke metalen sierlijsten. Het interieur van de Wagoneer S is erg gedetailleerd met onder andere wijnrood stikwerk, een afgeplatte onderkant en een sportief stuurwiel met Cabo-vinyl coating.

Vanaf 2026 in onze showroom
Bij AutoWinkel kunnen wij niet wachten tot we mogen rondrijden in deze stoere SUV. Naar verwachting verschijnt de nieuwe Jeep Wagoneer S vanaf 2026 in onze showroom. De Nederlandse prijs en specificaties laten nog even op zich wachten. Wij houden je bij AutoWinkel uiteraard op de hoogte van alle ontwikkeling omtrent dit model.

HomeJeepNieuwsDit is de nieuwe, volledig elektrische Jeep Wagoneer S