9
HomeJeepNieuwsJeep Renegade en Compass 4xe plug-in hybrid

Jeep Renegade en Compass 4xe plug-in hybrid 21 januari 2020

Jeeps nieuwe 4xe-systeem combineert baanbrekende offroad-prestaties met ongekend lage verbruikscijfers en emissiewaarden, met name in het stadsverkeer. Daarom willen we graag de nieuwe plug-in hybrides aan je voorstellen die gebruik maken van deze technologie: de nieuwe Jeep Renegade en Compass 4xe. De verkoop van de nieuwe Jeep 4xe-modellen zal naar verwachting van start gaan in de eerste helft van 2020.

De nieuwe Jeep® 4xe-modellen maken autorijden zorgelozer dan ooit: dankzij de keuze die ze bieden tussen volledig elektrisch rijden en rijden met hybride aandrijving, zijn ze duurzamer en beter voorbereid op de toekomst dan traditionele SUV’s met alleen een verbrandingsmotor. Zonder dat ze ook maar iets missen van het avontuurlijke karakter dat elke Jeep eigen is.

Jeeps 4xe hybridesysteem

De nieuwe Jeep Renegade en Compass 4xe maken gebruik van een hybridesysteem dat bestaat uit een benzinemotor die de voorwielen aandrijft en een elektromotor die de achterwielen aandrijft. De elektromotor wordt gevoed door een 11,4 kW-accu die tijdens het rijden wordt bijgeladen door regeneratief remmen en bij stilstand kan worden opgeladen vanaf een externe stroombron. Met volledig geladen accu kan de auto zo’n 50 km volledig elektrisch rijden.

Snel en eenvoudig thuis opladen

Voor het thuis opladen van de Jeep Renegade en Compass 4xe biedt Mopar een Wallbox-laadstation als accessoire aan. Hiermee kunnen de accu’s aanzienlijk sneller worden opgeladen dan via een stopcontact, zodat u maximaal van de voordelen van elektrisch rijden kunt profiteren.

Kies de rijmodus die bij je past

Met de speciale selectieschakelaar kunt u eenvoudig overschakelen tussen de drie beschikbare rijmodussen Hybrid, Electric en eSave. Daarnaast biedt de schakelaar voor de Selec-Terrain-tractieregeling de nieuwe keuzemogelijkheid Sport, die dankzij een snellere respons van het gaspedaal en directere besturing een sportieve rijstijl mogelijk maakt.

HomeJeepNieuwsJeep Renegade en Compass 4xe plug-in hybrid