Alfa Romeo: laat u leiden door uw passie voor autorijden

Welkom in de wereld van Alfa Romeo. Laat u leiden door uw passie voor autorijden, laat u voortbewegen door geavanceerde technologie en uniek design. De legendarische historie van Alfa Romeo begint in 1910, wanneer Cavaliere Ugo Stella de aandelen verwerft van de Italiaanse productievestiging van een Franse automobielfabrikant. De eerste vestiging bevindt zich aan de Strada del Portello in Milaan en krijgt de naam 'Anonima Lombarda Fabbrica Automobili', afgekort A.L.F.A.

Alfa Romeo en de racesport

Het merk Alfa Romeo is sinds zijn racedebuut op de Targa Florio in 1911, onlosmakelijk verbonden met de racesport. In 1914 beleeft Alfa haar internationale doorbraak.  Om het merk Alfa ook internationaal bekendheid te geven, ontwerpt Merosi in 1914 de Alfa Grand Prix-auto, gebaseerd op het reglement voor een nieuwe raceformule, dat een maximum cilinderinhoud van 4,5 liter voorschrijft. De motor is van diverse technische innovaties voorzien, waaronder dubbele schuin geplaatste kopkleppen die rechtstreeks door twee bovenliggende nokkenassen worden bediend. Sindsdien heeft Alfa Romeo heeft deelgenomen aan veel grote racetoernooien zoals de Auto GP en de Formule 1. De rijke racehistorie ziet u terug in de Alfa Romeo modellen van nu.

Logo met een verhaal

Het Alfa Romeo-logo werd in 1910 ontworpen door Romano Cattaneo. Het logo is opgebouwd uit twee Milanese symbolen: rechts de slang van het geslacht van de Milanese familie Visconti op een lichtblauwe achtergrond  en links het rode kruis op een witte achtergrond, ontleent aan het kruis dat de Milanees Giovanni da Rho tijdens de kruistochten als eerste op de stadsmuren van Jeruzalem plaatste. Na de overname van het bedrijf door Nicola Romeo in 1915 werd "Romeo" toegevoegd aan de naam en het logo. In 2015 kreeg het logo een facelift met de introductie van de nieuwe Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio: de comeback van de echte Alfa Romeo. Het goud is vervangen door zilver en het logo oogt sportiever en strakker. Met het logo introduceerde Alfa Romeo ook een nieuwe slogan: la meccanica delle emozioni. Meer hoeven we niet te zeggen. 

Naar de contactpagina